vrijdag 7 maart 2008

Wat ging vooraf?


Welkom bij het weblog van de herhuisvesting van Museum Jan Cunen. Het museum gaat mogelijk verhuizen naar het Bergosscomplex. De gemeente Oss heeft LAgroup Leisure & Arts Consulting gevraagd een onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Op dit weblog kunt u het onderzoek van LAgroup volgen. Reacties zijn welkom!

Momenteel is Museum Jan Cunen gevestigd in de monumentale Villa Constance. De laatste jaren is het aantal bezoekers enorm toegenomen, het gebouw heeft nauwelijks ruimte voor de eigen collectie en het gebouw voldoet niet aan klimaateisen. Kortom, Museum Jan Cunen is ‘uit zijn jas gegroeid’. Dit was voor het museum en de gemeente reden genoeg om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken.

Een jaar geleden adviseerde Berns MuseumManagement huisvesting in het Bergosscomplex. De gemeente was enthousiast over dit plan. Het Bergosscomplex biedt ruimte om de streekhistorische collectie uit te breiden en om de gehele collectie van het museum permanent te tonen. In een nieuw gebouw kunnen de wensen van het museum en de gemeente gerealiseerd worden.

Om herhuisvesting in het Bergosscomplex verder te onderzoeken zocht gemeente Oss samenwerking met LAgroup Leisure & Arts Consulting. Via dit blog kunt u het onderzoek volgen en reageren op de plannen.

Geen opmerkingen: