vrijdag 28 maart 2008

Over het museum



Collectie
Wat biedt het huidige Museum Jan Cunen? Er is een gevarieerde collectie: streekgeschiedenis en 19e-eeuwse, moderne en hedendaagse beeldende kunst. De ruimte ontbreekt om de gehele collectie te tonen. Het museum heeft een divers tentoonstellingsprogramma en presenteert geregeld overzichttentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. Zo is er van februari tot mei 2008 een solopresentatie te zien van de jonge Britse kunstenaar Graham Hudson; de pers noemde zijn werk overdonderend.

Educatie
Educatie is belangrijk voor Museum Jan Cunen, even belangrijk als presenteren en collectievorming. Met onderwijsprogramma’s, die samen met kunstenaars worden ontwikkeld, verankert het museum zich stevig in de samenleving. Museum Jan Cunen kreeg landelijke bekendheid met de Museumschool, waarbij lokalen van een VMBO-school functioneren als een dependance van het museum waar collectiestukken worden getoond. De Raad voor Cultuur prijst Jan Cunen voor de ‘vooruitstrevende en excellente wijze’ waarop het aan educatie vormgeeft. Voor meer informatie over het huidige museum: bezoek www.museumjancunen.nl

Volgende stap onderzoek
Als volgende stap in het onderzoek bestudeert LAgroup een aantal vergelijkbare musea. Dat levert leerervaringen en succesfactoren voor de toekomstplannen van Jan Cunen. De eerste resultaten leest u volgende week.

Geen opmerkingen: